Tandblekning

-Smile Effect-HUR FUNKAR DET?


Långt ifrån alla har naturligt vita tänder. För många av oss har vitheten minskat på naturlig väg med åren, andra har faktiskt mindre vita tänder från början.

En del har fått missfärgade tänder p.g.a. yttre orsaker så som medicinering och kosthållning, även kaffe och rökning är vanliga orsaker.

Endast ett behandlingstillfälle är normalt tillräckligt för att uppnå märkbart vitare tänder. 2-9 nyanser ljusare tänder på 21 minuter med Smileffect tandblekning


Vad är missfärgningar?


De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.


Det finns också mer ovanliga typer av missfärgningar orsakade av exempelvis slag eller olycka, mediciner eller vissa sjukdomar. Ett för stort intag av fluor under uppbyggningsfasen av tänderna (när man är barn) kan även göra tänderna missfärgade. Detta brukar kallas fluoros och framträder som vita eller gulbruna fläckar på tänderna.


Vad är det som bleker tänderna?


Väteperoxid, eller ämnen som bryts ner till väteperoxid som exempelvis karbamidperoxid, är den vanligaste aktiva ingrediensen i tandblekningspreparat. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningarna som sitter i tänderna är till exempel rester från kaffe, tobak, mat etc. vilket är organiska material som bryts ner. Emaljen är inte organiskt material och påverkas därför inte. Detta gäller endast om väteperoxidhalten är under 0,1% vilket Smileffect uppfyller.


Är tandblekning farligt?


Tandblekning med smileffect är helt ofarlig, men det samma gäller dessvärre inte för alla tandblekningsmetoder.

Ett innehåll på 0,1% väteperoxid är gränsen till vad salonger får bruka. över 0,1% väteperoxid upp till 6% får endast tandläkare utföra.

Över 6% är enligt EU:s kosmetiklag olagligt, skadligt och får inte användas i kosmetisk tandblekning. All tandblekning ska gå under kosmetiklagen efter 2012. Tandblekning är något man gör för att bli vackrare/förbättra. Alltså inget medicinskt och ska därför inte gå under medicintekniskt regelverket som många tandblekningar tidigare gått under. – var uppmärksam på det och var rädd om ditt leende!

Smileffect ZEROgelen har ett pH på 6 och är ph neutral. Bleknings gel som INTE har neutralt pH-värde – sura eller basiska preparat fräter på emaljen vilket kan ge långvariga biverkningar (ilningar, känslighet etc.). Cola som har ett pH-värde på 2,3 och kolsyrat vatten 5,5.


Ljusets våglängd och värmeutveckling


Smileffect använder sig av LED även kallat plasmaljus som är ett kallt blått ljus som inte avger värme vilket är det mest skonsamma för tänderna. Ljuset i sig bleker inte, dess syfte är att påskynda blekningsprocessen genom att tillföra energi vilket gör att oxideringen aktiveras och påskyndas. Ljuset är inom synlig ljusspektra och är därmed helt fritt från cancerframkallande UV-ljus och skadliga våglängder. Noggrant sammansatt och milda preparat i kombination med välbalanserad ljusstyrka används.


TANDLÄKARTANDBLEKNING MED SMILEFFECT


♦  Gelen smileZERO innehåller under 0,1% väteperoxid

♦  Aktiveras med LED/plasmaljus

♦  Påbörjas med putsning av tänderna

♦  Tandköttet behövs INTE skyddas då vävnad verken påverkas eller skadas

♦  Ljusbehandlingen pågår i 3 x 7min


Genomsnittsresultat: 2-9 nyanser vid ett tillfälle

pris: 1499:-


EXTRA BLEKNING

♦ smileRED – utförs på klinik 3×20 minuters behandling.

Tandköttet behöver skyddas.

♦ HOMEbacis – Efter att en personlig tandskena har utformats blir kund instruerat i hur denna själv ska utföra behandlingen hemifrån tills önskat resultat uppnåtts, mellan 1-12 dagar

♦  SmileSIX – Spara skenan och köp vid nästa tillfälle refill gel hos din tandläkare. Tandköttet behöver inte skyddas.
Vanliga frågor och svarVad kostar en behandling?


Hos oss kostar en tandblekning 1499kr. Du kan sen komma för en touch up för 699kr. Detta måste dock ske inom tre månader från förra besöket.


Tar tandblekning lång tid?


Jämfört med äldre och mer invecklade metoder med halogenlampor och dylikt är tandblekning med LED-Plasmaljusteknologi mycket bekvämt och ger fantastiska resultat. Räkna med att en tandblekning tar 21 min + för- och efterkonsultation.


Är tandblekning säkert?


Smileffect tandblekning utförs av utbildad och certifierad personal. Smileffect använder sig av den skonsammaste tandblekningen på marknaden och Följer kosmetiklagen med under 0,1% väteperoxid.


Behandlingen bryter ned missfärgningar som lagrats i tanden utan att skada eller på annat sätt påverka tanden, tandköttet eller munhålan negativt.


Varför ska man besöka en tandläkare inför en tandblekningsbehandling?


Tandläkare ska fastställa att patienten är en lämplig kandidat för tandblekning. Framför allt är det viktigt att ta bort tandsten innan blekning för att få bästa möjliga resultat, tandstenen bleks nämligen inte så vid bästa och snyggaste resultat ska detta avlägsnas först.

Skulle man ha hål eller sprickor i tänderna finns risk för obehag ifall tandblekningsgelen skulle tränga in i dessa. Det är inte farligt eller sannolikt att det skulle hända då man sällan har hål på framsidan tänderna, men det är bäst att vara på den säkra sidan. Vid smärta i tänderna innan behandlingen avrådes blekning.


Vilka resultat kan garanteras?


En blekningsbehandling med Smileffect gör att tänderna blir två till nio nyanser vitare. Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning. För att få en rättvis bedömning kan du boka tid för en konsultation.


Vad orsakar missfärgningar?


Missfärgningar kan vara ett resultat av arv, medicinering, dålig munhygien, åldrande, rökning, vissa mat och dryck sorter eller en kombination av samtliga nämnda orsaker.


Är du en bra kandidat för tandblekning?


Alla personer har någon form av missfärgningar på tänderna. Gravida, ammande, personer som genomgår kemoterapi avrådes av försiktighetsprincipen. Under 18 års krävs målsmans godkännande.


Kan verkligen ALLA få vitare tänder?


De allra flesta kan få avsevärt vitare tänder av tandblekning! En liten del av befolkningen är av olika skäl svårblekta! Exempel på svåra missfärgningar kan vara mycket mörkt missfärgade tänder, tjocka tänder, grå missfärgningar, genomskinlighet, fluoros,  läkemedelsmissfärgningar, röda pigment i tänderna, mm.  Trots att det är ovanligt så förekommer det i sällsynta fall. De bleks men kan gå tillbaka snabbare än andra. Om missfärgningarna är av oorganiskt material påverkas de inte av tandblekningen.


Hur lång tid tar det innan mina tänder blir missfärgade igen?


Hur lång tid det tar för dina tänder att bli missfärgade igen beror på dina levnads- och kostvanor.


Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?


Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter blir dina tänder blekta med Smileffect smileZERO PH-neutrala blekgel som aktiveras med LED/plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.


Kan jag bleka mina tänder om jag har en porslinsfasad eller fyllning? Hur blir resultatet?


Ja, man kan bleka tänderna när man har fyllningar. Fyllningen består av oorganiskt composit-material och påverkas inte av tandblekningen. Tänk även på att fyllningen inte påverkas färgmässigt av tandblekningen och kan därför framträda färgskillnad när resten av tanden bleks. Ytliga organiska missfärgningar som fastnat på en fyllning kan blekas bort under en tandblekning.


Kan jag bleka tänderna om jag är gravid, ammar eller nyss fött barn?


Det finns inga studier som påvisar att det är farligt för barnet eller mamman med någon form av tandblekning. Det finns inte några studier som påvisar att barnet eller mamman inte påverkas av tandblekningen. Därför råder försiktighetsprincipen.


Får man mycket ilningar vid tandblekning?


Nej med Smileffect kan du känna dig trygg, du kommer INTE få smärta eller ilningar.

Du kan få lite torra läppar men det är allt.