Vi kompromissar aldrig med säkerheten!Du vet väl om att på vår salong har vi alltid prioriterat säkerhet. Det är därför vi väljer att jobba med det absolut bästa och säkraste limmet på marknaden.

Det är FDA-godkänt, tillverkat i EU, PVC-, latex-, och formaldehydFRITT! Limmet är även ISO-certifierat! Valet av ett godkänt lim i vår bransch är A och O så detta är något vi värnar om.


Vi som arbetar med dina fransar har munskydd med kolfilter samt utsug på vår arbetsstation som suger bort eventuella ångor från den lilla mängden lim som vi arbetar med så att du som kund inte heller ska uppleva ångorna.


Allergier


5% av Sveriges befolkning har en tillfällig allergi mot limmet. En allergisk reaktion uppkommer ofta som en samverkanseffekt,  det kan alltså dröja flera år innan man en dag reagerar. Kanske pga att man just den dagen hade en förkylning som höll på att bryta ut.


En allergi mot limmet visar sig inom 24 timmar efter en sättning och yttrar sig som röda, irriterande och kliande ögonlock. Detta lägger sig 24-48 timmar senare. Vi rekommenderar inte en borttagning i detta läget då vi i så fall löser upp limmet och reaktionen påbörjas igen.


När du kommer på din nästa påfyllning så uppmärksammar du oss på att du reagerade sist så använder vi ett mycket snällare allergilim de följande tre påfyllningarna. Sedan kan man prova att återgå till vårt vanliga lim.Röda ögon efter sättning är inget onormalt och ska lägga sig inom ett par timmar. Röda, rinniga ögon kan tyda på en infektion och bör behandlas. Du undviker risken med infektion genom att vara noggrann med handhygien och aldrig peta dig i ögonen med fingrarna vilket kan vara lockande efter en förlängning. Vi som jobbar med dina ögon är oerhört noggrann med hygienen på vår arbetsplats, våra händer, våra verktyg och alla ytor som du och våra andra kunder kommer i kontakt med hos oss spritas regelbundet.

Fransförlängning Kalmar